productief werkenWe leven in een tijd dat er veel externe afleidingen kunnen zijn. Vrijwel iedereen heeft een mobiele telefoon (smartphone) waar je veel applicaties op hebt staan die kunnen afleiden. Als 1 van je vrienden je een berichtje stuurt gaat de telefoon een melding geven. Maar ook als je in een bericht wordt getagt op social media kan je telefoon zorgen voor afleiding. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat veel mensen tegenwoordig te maken hebben met een verminderde concentratie op het werk of op school. Door een goede focus kan de productiviteit verhogen en is er doorgaans minder stress in iemands leven. In dit artikelen een paar tips om je zo goed mogelijk te kunnen concentreren.

Er is ook een middel beschikbaar dat gebruikt wordt door sommige mensen die hun focus willen verbeteren. Dit middel heet LTO3 en is in Nederland vrij verkrijgbaar via de importeur.

Pauze is enorm belangrijk

Als je lekker bezig bent, dan is het ook belangrijk om regelmatig even een pauze te nemen. Ga even naar buiten of je aandacht op iets anders richten. Een pauze nemen en echt even iets totaal anders doen, zorgt ervoor dat je daarna weer fris aan de slag kunt. Ook wat frisse lucht kan helpen om te ontspannen en je focus weer terug te krijgen. Neem de pauzes overigens ook als je het gevoel hebt dat je het niet nodig hebt. Door hier een structuur in aan te brengen zal je productie en concentratie absoluut toenemen.

Schrijf op wat je nog moet doen

Als je in je hoofd allerlei taken hebt die je wilt afronden, dan komt er vaak niets van. Je blijft dan vaak te lang aan dingen werken en komt niet verder. Schrijf je idee├źn en uit te voeren taken op een papiertje of eventueel in een applicatie op je telefoon. Zodra een taak is afgerond kun je deze afstrepen. Dat geeft een prettig gevoel en zorgt er vaak voor dat je meer taken afgerond krijgt. Toch wel erg prettig.

Comments are closed.

Post Navigation