Een goede ondernemer neemt natuurlijk gecalculeerde risico’s. Dat is uiteindelijk wat er voor zorgt dat een bedrijf groeit. Er zijn veel verschillende soorten risico’s die je kunt nemen, maar misschien heb je nog niet eerder nagedacht over het afsluiten van een een verzekering? Dat zou zomaar kunnen, want veel ondernemers kiezen ervoor om in de beginfase zich daar niet op te richten. Of ze hebben simpelweg het geld er niet voor.

In kaart brengen

Het is erg belangrijk dat je hier toch wel naar gaat kijken. Zeker als het bedrijf flink gegroeid is. De meest belangrijkste verzekering is toch wel de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Niet verplicht om te hebben, wel aan te raden. Hier worden schades die je bijvoorbeeld bij een klant maakt vergoed. Deze schades kunnen enorm oplopen voor je bedrijf, overweeg dit dus absoluut voor je onderneming. Of laat een expert eens de risico’s voor je in kaart brengen. Zo loop je geen onnodig risico op dit vlak. Wil je ook verzekerd zijn voor verkeerde adviezen (of beroepsfouten) dan is de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook een optie. Win hier zeker advies over in.

Schade tijdens het werk

De schades die je tijdens je werk maakt kunnen namelijk flink oplopen voor je bedrijf. Je kunt iets kapot maken bij een klant wat ze nodig hebben voor de bedrijfsvoering. Jij zou daar potentieel aansprakelijk voor kunnen worden gesteld als je schuldig bent. Toch is het ook verstandig om dit af te sluiten als je alleen maar met particulieren werkt. Niet alleen bij bedrijven kun jij schade maken tijdens je werkzaamheden. Een particulieren kan net zo goed iets waardevols in huis hebben liggen wat jij stuk kunt maken. Bij een particulier zullen over het algemeen de kosten en schades wel iets lager uitvallen dan bij een groot bedrijf zou kunnen gebeuren. Maar toch, je wilt de zekerheid hebben dat alles is afgedekt. Gewoon in het geval dat er onverhoopt iets misgaat.person-731479_640

Comments are closed.

Post Navigation