Het hebben van een plekje op de huid kan natuurlijk wel eens gebeuren. Sommige mensen krijgen te maken met een zogenaamde ringworm. Nu wordt er dan als snel gedacht aan een echte worm, maar het is slechts een benaming voor een aandoening op de huid. Er komen namelijk ringvormige plekken op de huid die kunnen jeuken. Vandaar de naam.

ringwormMeestal begint deze schimmelinfectie op het hoofd of tussen de tenen, waar het zwemmerseczeem genoemd wordt. Maar een ringworm kan overal op het lichaam voorkomen. Gelukkig is een ringworm in de meeste gevallen onschuldig. Maar toch is het altijd verstandig om bij dergelijke infecties de huisarts te bezoeken. Er zijn ook middelen beschikbaar om de infectie te verminderen zoals terbinafine wat in de vorm van een crème beschikbaar is.

Het is erg besmettelijk

Zoals je wellicht weet is zwemmerseczeem erg besmettelijk. Aangezien het hier om dezelfde infectie gaat, geldt dit ook voor een ringworm. Zo kan het bijvoorbeeld worden overgedragen door contact met de huid van iemand die het heeft. Maar ook huidschilfers kunnen het al overdragen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een borstel of kam van iemand die ermee besmet is. Altijd goed opletten dus hiermee. Maar het echt voorkomen is heel lastig.

Het kan flink jeuken

Als iemand met een ringworm te maken heeft, dan kan de huid rond die plek flink gaan jeuken. In zo’n geval is het altijd belangrijk om een arts te bezoeken. Er zal beoordeeld worden of behandelen de juiste optie is. Dit artikel bevat geen medisch advies, raadpleeg altijd een arts bij klachten.

 

 

Comments are closed.

Post Navigation