Als men in een lade nog sieraden gemaakt van goud heeft liggen, dan zijn deze geld waard. In sommige situaties kan het voorkomen dat men snel wat extra geld nodig heeft.

Alhoewel het natuurlijk altijd een goed idee is om een flinke buffer op te bouwen in de vorm van spaargeld, kan het ook prettig zijn om wat goud achter de hand te hebben. Als het goud vervolgens moet worden omgewisseld voor contant geld, zijn daar gespecialiseerde bedrijven voor. Deze bedrijven kopen gouden sieraden van consumenten in en smelten het weer om tot een ander materiaal. Dat omsmelten gaat overigens zo:

Afspraak maken of langsgaan bij een inkoper

geld voor goudBij sommige inkopers van goud is het mogelijk om gewoon binnen te lopen zonder een afspraak, maar bij andere moet er wel een afspraak gemaakt worden. Meestal is deze informatie op de website van de winkel te vinden. Als u naar de winkel gaat met uw gouden sieraden, dan zal er altijd eerst met een loep worden gekeken naar de sieraden. Er wordt dan gezocht naar het merkteken waaruit kan worden opgemaakt hoeveel karaat het sieraad precies heeft. Alhoewel deze merktekens vaak kloppen, zal een inkoper ook nog een test willen doen met toetswater. Zo is met nog grotere zekerheid te zeggen dat het karaat klopt.

Wegen van de gouden sieraden op een geijkte weegschaal

Zodra duidelijk is dat het goud echt is en hoeveel karaat het precies is, moet het natuurlijk worden gewogen. Met een geijkte weegschaal worden de sieraden gewogen. Het gewicht wordt vervolgens vermenigvuldigd met de huidige goudprijs. Dit is de waarde van het sieraad. Om verassingen te voorkomen kan ook thuis al wat voorbereidend werk gedaan worden. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf ook al op zoek gaan naar het merkteken en de sieraden wegen. Alhoewel u mogelijk geen geijkte weegschaal heeft, kunt u op deze manier al wel een beeld krijgen. Zo weet u of het bod dat door de inkoper gedaan wordt een goed bod is.

Als u akkoord gaat en op het bod van de inkoper wilt ingaan, dan kunt u dit geld vaak direct contant meekrijgen. Als u liever niet met veel geld over staat gaat, bestaat er vaak ook de mogelijkheid om dit via een storting op uw rekening te ontvangen.

Meer informatie: Goud Inkoop in Den Haag Bij De Goudwaag, waar u een goede prijs ontvangt voor uw sieraden!

Comments are closed.

Post Navigation