mannenWanneer mannen wat ouder worden, neemt de kans op impotentie aanzienlijk toe. Een groot deel van de mannen krijgt hier op een bepaald moment in zijn leven mee te maken. Veel mannen vinden het voornamelijk gĂȘnant als het gebeurd. Het voelt voor die mannen of ze een stukje minder man zijn. Alhoewel daar iets bij voor te stellen is, hoeft men zich hier echt niet voor te schamen.

Het komt immers regelmatig voor. Er zijn middelen zoals 20 mg Cialis verkrijgbaar waarmee een erectie kan worden opgewekt. Alhoewel dit in overleg met een arts of specialist mogelijk een oplossing is, kan men ook op zoek gaan naar de oorzaak hiervan. Soms zijn deze oorzaken namelijk fysiek (er kan bijvoorbeeld moeilijk bloed naartoe gaan), maar soms kunnen er ook psychologische factoren meespelen. Over dat laatste willen het vandaag eens hebben.

Bang om geen erectie te kunnen krijgen

Als de penis van een man een keertje geweigerd heeft tijdens de seks, dan is dat voor de man vaak een zeer onprettige gebeurtenis. Hij wil dit niet nog eens zien gebeuren. Soms kan alleen de angst hiervoor er al toe lijden dat het moeilijk wordt. Als de man op het punt staat om seks te gaan hebben, dan kan deze angst steeds terugkeren en er ook daadwerkelijk voor zorgen dat de erectie niet volledig doorzet.

Ook als mannen veel stress hebben of erg vermoeid zijn, bijvoorbeeld door het werk, dan kan dit een effect gaan hebben op hun seksleven. Doordat een man zich veel zorgen maakt over dingen op het werk, kan dit een negatief effect hebben tussen de lakens. Soms zijn de oorzaken hiervan dus fysiek en soms ook deels psychisch. Wanneer er lichte fysieke oorzaken zijn dan is het natuurlijk belangrijk om het psychische aspect op orde te hebben. Daarom is het altijd belangrijk om een arts of specialist te vinden die hierbij kan helpen.

 

Comments are closed.

Post Navigation