We zetten dat even tussen aanhalingstekens, omdat het er niet zozeer over gaat dat die persoon meer gevoelens heeft maar dingen gewoon meer aanvoelt. Misschien is dat een wat vage omschrijving, dus we zulle het in dit artikel proberen te verduidelijken.

Situaties aanvoelen

hoog sensitief persoonIemand die HSP is, kan over het algemeen dingen beter aanvoelen. Deze personen kunnen bijvoorbeeld aanvoelen wat er komen gaat of kunnen zich bijvoorbeeld beter inleven in de gevoelens van anderen. Dit kan heel positief zijn, zeker in bepaalde situaties.

Het komt echter ook voor dat men hier juist last van heeft. Veel mensen weten namelijk helemaal niet dat ze misschien wel een hoog sensitief persoon (HSP) zijn. Je weet wel dat je bijvoorbeeld erg gevoelig voor stemmingen bent en lijkt de sfeer ergens goed te kunnen proeven.

Maar dat je misschien wel HSP bent is nog niet eerder in je opgekomen. Lees er eens iets meer over op internet om te bepalen of jij hier mogelijk tot behoort.

Veel prikkels

Dat er positieve zaken aan het HSP zitten is misschien wel duidelijk, maar er we leven natuurlijk in een tijd waar er veel prikkels van buitenaf zijn. Denk bijvoorbeeld eerst eens aan social media. Als je veel tijd spendeert op Facebook of Instagram dan weet je dat je snel kunt worden afgeleid.

Maar ook de mobiele telefoon zorgt voor veel prikkels. Als je in een Whatsapp groep zit kun je zomaar honderden berichten per dag binnen krijgen. Als HSP kan het heel moeilijk zijn om hiermee om te gaan. Je prestaties op het werk of school kunnen er flink onder komen te lijden.

Supplement LTO3

Zodra je eenmaal weet dat je een HSP bent, dan kun je jouw leven daar ook omheen gaan inrichten. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar werk waar je veel minder afgeleid gaat worden en dus minder last hebt van de prikkels. Ook zijn er supplementen beschikbaar voor mensen die toch weinig keuze hebben om een andere baan te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan het supplement LTO-3, op het internet zijn er verschillende mensen die aangeven HSP te zijn mee geholpen Het zorgt dat er minder prikkels binnenkomen. Best wel handig natuurlijk om er eens iets meer over te lezen op het internet. Via zoekmachines is veel te vinden. We wensen je veel succes op je zoektocht!

Comments are closed.

Post Navigation