Klachten en pijn zijn natuurlijk nooit prettig. Mensen met artrose hebben doorgaans veel pijn in de gewrichten. Daarbij kunt u denken aan pijn in de handen, voeten & knieën. De pijn kan een het leven van iemand flink gaan beïnvloeden. De pijn komt vaak voor wanneer deze mensen proberen te bewegen.

pijnbestrijding lichaamDe handen bijvoorbeeld buigen kan in bij bepaalde patiënten die te maken hebben met atrose veel klachten geven. Deze mensen zijn dan ook doorgaans onder behandeling bij een arts, voor PijnBestrijding of andere zaken. Vaak wordt er medicatie voorgeschreven om de ontsteking te remmen een eventueel de pijn te verlichten. Een arts kan ook bepaalde supplementen aanraden om de gewrichten soepel te houden.

Een supplement als glucosamine kan bijvoorbeeld worden aangeraden. Dit is een vrij verkrijgbaar supplement, er is dus geen recept van de dokter voor nodig. Als u artrose heeft en wilt deze supplementen in gaan nemen, dan is het wel belangrijk om dit altijd met de arts waar u onder behandeling staat te bespreken. De glucosamine is een bouwstof die van nature ook voorkomt in het lichaam en dit is de bouwstof van kraakbeen. Aangezien de klachten van artrose grotendeel met het kraakbeen te maken hebben, kan het een positief effect hebben op mensen die met deze aandoening te maken hebben. De effecten ervan zijn echter vrij wisselen. Er is onderzoek naar gedaan. In sommige onderzoeken kwamen positieve effecten op de klachten bij artrose naar voren terwijl het effect bij andere onderzoeken juist klein was. Bespreek daarom het gebruik ervan altijd met een arts.

Comments are closed.

Post Navigation