krant adverterenHet FD heeft een zeer specifieke doelgroep welke grotendeels bestaat uit ondernemers en mensen die een hoge positie bekleden in het bedrijfsleven. De lezers van het FD zijn vooral geïnteresseerd in nieuws en achtergrondinformatie over de binnen- en buitenlandse economie, ondernemen, groei, technologie en innovatie.

Bereik FD

Met adverteren FD bereik je ruim 135.000 kapitaalkrachtige lezers. Kapitaalkrachtig: het merendeel van de lezers valt in doelgroep AB1, dit zijn de hoogste sociale klassen op basis van het beroep en de hoogst genoten opleiding van de kostwinner.

Zakelijke doelgroep

Kortom, wil jij een zakelijke doelgroep bereiken die daarnaast prive ook genoeg te besteden heeft? Dan is adverteren in het FD zeker de moeite waard.

Een ander opvallend en zeker niet onbelangrijk detail over de doelgroep van het FD is dat deze in vergelijking met veel andere kranten erg jong is. Meer dan de helft van de lezers van het FD is onder de 55 jaar oud. Wat we van deze relatief jonge lezers weten is dat zij ambitieus zijn, bewust werken aan hun carrière en hard op weg de leiders van de toekomst te worden.

Ook privé connectie met FD

Van oorsprong bracht het FD enkel zakelijk nieuws, de advertenties in het FD waren ook bedoeld om de zakelijke beslisser te beïnvloeden. Niet de man of vrouw die hij of zij in het privéleven was. Hoewel het FD nog altijd geen standpunt inneemt wat betreft politiek en religie is de scheidslijn tussen privé en zakelijk dunner geworden.

Dit is een bewuste keuze geweest van het FD om een iets sterkere connectie op te kunnen bouwen met de lezers. De krant zelf richt zich voornamelijk op de zakelijke beslisser maar in de zaterdagbijlage is er ruimte voor de mens achter de zakelijke beslisser. De zaterdagbijlage van het FD is ideaal voor adverteerders die zich richten op een hoger segment.

Wat kost adverteren in het FD?

De kosten van het plaatsen van een commerciële advertentie of een personeelsadvertentie starten bij gemiddeld €3.000,- voor 1/8 pagina. Hoe groter het formaat, hoe hoger de kosten. Zo betaal je voor 2 volledige pagina’s gemiddeld €24.000,-. Let op: dit is slechts een indicatie, de kosten kunnen afwijken afhankelijk van het aanbod en de periode in het jaar.

Wist jij trouwens dat het FD samen met BNR een nieuwspodcast uitzendt? Deze podcast brengt dezelfde zakelijke doelgroep iedere dag nieuwsverhalen. En de adverteerder die deze doelgroep wil bereiken kan ook in de podcast gewoon adverteren.

 

Comments are closed.

Post Navigation